Schaakkring Toren '75 is een schaakkring waar iedereen terecht kan. Zowel jong, oud, ervaren, onervaren, competitiebeesten en ontspannen schakers. Toren '75 is tevens een club waar gezelligheid vooraan staat. Er wordt gespeeld in een vriendschappelijke sfeer waar al eens gelachen mag worden.


De club kent zijn jaarlijks kampioenschap dat start in september en eindigt in april/mei. Verder worden nog tal van activiteiten georganiseerd zoals het Nieuwjaarsblitz en een vriendschappelijk tornooi tegen bevriende schaakclubs.


We schaken in het gezellige volkscafé Breughel, dat gelegen is in de Handzamestraat 67 te Kortemark
(Tel. Ilse 0474/985228).


Indien je nog vragen hebt kun je je altijd informeren via de leden van het bestuur (zie hiervoor de contactpagina).Jaar Eerste Klasse Tweede Klasse Derde Klasse
2023 Didier Wydooghe Lowiek Blomme
2022 Peter Degrieck Kris Vanbecelaere
2021 Geen kampioenen wegens de Corona-pandemie
2020 Geen kampioenen wegens de Corona-pandemie
2019 Ivo Van Dael Mario Verbanck
2018 Francky Deketelaere Geert Delarue Flor Gysels
2017 Francky Deketelaere Jan Maene Elis Vandepitte
2016 Francky Deketelaere Frederik Taelman Dré Willaert
2015 Francky Deketelaere Geert Delarue
2014 Francky Deketelaere Ivan Masschelein
2013 Michiel Bleys Ivo Van Dael
2012 Francky Deketelaere Michiel Bleys
2011 Peter Degrieck Fernand Decaesstecker
2010 Didier Wydooghe Geert Delarue
2009 Didier Wydooghe Dirk Vandamme
2008 Simon Missinne Frederik Taelman
2007 Simon Missinne Pieter Vandermeersch
2006 Didier Wydooghe Geert Debruyne
2005 Peter Degrieck Ludo Castelein
2004 Peter Degrieck Andre Vandecasteele
2003 Francky Deketelaere Dirk Vandamme
2002 Francky Deketelaere Luc Vandermeersch
2001 Francky Deketelaere Kurt Rommel
2000 Francky Deketelaere Georges Hoet
1999 Bart Blondeel Didier Wydooghe
1998 Francky Deketelaere Roland Decloedt
1997 Francky Deketelaere Ludo Castelein
1996 Francky Deketelaere Peter Degrieck
1995 Ronny Degrande Francky Deketelaere
1994 Ronny Degrande Ludo Castelein
1993 Gery Mattheus Paul Laperre

Naam, gsm-nummer en e-mailadres


Toren '75 is een schaakclub die de privacy-rechten van haar leden respecteert. Jaarlijks wordt op het inschrijvingsformulier voor het komende schaakseizoen gevraagd naar uw naam, gsm-nummer en e-mailadres. Deze gegevens worden niet vermeld op de website. In het begin van het seizoen wordt de speelkalender opgemaakt en doorgemaild in pdf naar de participerende leden van dat jaar. Dit met als enige doel om elkaar te kunnen bereiken indien er iemand niet kan spelen en de tegenpartij moet verwittigd worden. Naderhand worden deze gegevens door Toren '75 bijgehouden in een Lijst van de Geïnteresseerden. Dit is een lijst van leden, ex-leden, potentiële leden, mensen die ons ooit gezegd hebben geïnteresseerd te zijn in schaken. Deze Lijst wordt onbeperkt bijgehouden in de tijd. Deze Lijst wordt niet gepubliceerd op de website. Deze Lijst wordt op geen enkele manier doorgegeven aan derden, andere verenigingen, of commerciële ondernemingen. Het is de bedoeling deze mensen jaarlijks een uitnodiging te sturen voor de Opendeurdag, voor het Simultaan aan het begin van het seizoen, voor het Nieuwjaarsblitz en eventuele andere evenementen georganiseerd door Toren '75. Op deze uitnodigingsmail wordt steeds vermeld dat u zich op eenvoudig verzoek kan uitschrijven indien u deze mail niet meer wenst te ontvangen. Dan komt uw naam op een Verboden Lijst terecht en worden uw gsm-nummer en e-mailadres definitief verwijderd.Foto's


Er kunnen foto's genomen worden tijdens de wekelijkse competitie of tijdens de verschillende evenementen georganiseerd door Toren '75. Dit om de schaaksport te promoten en om de websitebezoeker een idee te geven van de sfeer in onze club. Deze foto's worden niet doorgegeven aan derden, andere verenigingen, of commerciële ondernemingen. Bij het inschrijven gaat u akkoord met het feit dat er foto's kunnen genomen worden en gepubliceerd op onze website. Wij doen ons best om hier een eigen censuur in te bewaren en geen kwetsende foto's, dronken foto's, blote foto's, schunnige foto's,… op de website te gooien. Hoogstens zal u een schaker zien die aan het denken is, een groepsfoto of een foto van de kampioen met zijn trofee in de hand. Het kan echter zijn dat u niet akkoord bent met onze censuur en dat u een foto ziet die u 'er over' vindt. Opnieuw wordt deze foto uiteraard op eenvoudig verzoek verwijderd van onze website. Stuur in dit geval een mail naar schaken@toren75.be.